Bundás Alma

Gluténmentes , Tejmentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 ml növényi tej
  • 1 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 100 g Mester Palacsintapor
  • 1 db tojás

Almához: 

  • 2 db alma
  • 40 g Mester palacsintapor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit habverővel alaposan összekeverjük. (lisztet a tejjel, cukorral és a tojással)
Az almákat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Beleforgatjuk a lisztbe az alma szeleteket.
Utána a palacsinta tésztába mártjuk és forró olajba tesszük.Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon megsütjük 8-10 percig.
(Olaj nagyon fröcsöghet).

A megsült almákat papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a maradék zsiradék.
Utána fahéjas porcukorral megszórjuk és fogyasztjuk!