Bejgli

Hozzávalók:

a tésztához:

25 dkg Mester kelt tésztaliszt,

12dkg margarin,

1 tojás,

2,5 dkg cukor,

1 dl tej,

1dkg élesztő,

csipet só

 

Töltelékhez:

15 dkg dió ,

10 dkg cukor,

5 dkg zsemlemorzsa,

citromhéj,

5 dkg mazsola,

 50 ml víz

tojás a kenéshez

 

Elkészítése:

A vízből és cukorból szirupot főzünk, beletesszük a darált diót a morzsát és a citromhéjat, kihűtjük.

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát. Kinyújtjuk kb fél cm-esre, rákenjük a tölteléket, majd a mosott mazsolával megszórjuk, feltekerjük és tepsibe tesszük. Egész tojással megkenjük,1 órát meleg helyen kelesztjük, majd tojás fehérjével megkenjük. Fél óráig hűtőszekrénybe  tesszük, megszurkáljuk, 180 C-on szép pirosra sütjük /kb. 25-30 perc/.