Bécsi Túrós Palacsinta

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200 g Mester palacsintapor
  • 200 ml szóda
  • 250ml tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj a tésztába, (esetleg plusz olaj a sütéshez)

 

Töltelék:

  • 250g túró
  • 3tojás
  • 100g vaj+ az edény kenéséhez
  • 3teás kanál Mester négyszeres édesítő
  • ízlés szerinti mazsola
  • reszelt citromhéj
  • vanília aroma

Öntet:

  • 200ml tejszín
  • 2tojás sárgája
  • 1 teáskanál Mester négyszeres erősségű édesítő

Elkészítése:

A palacsinta tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát 30 percig állni hagyjuk, majd mindkét oldalát palacsintasütőben megsütjük.
Elkészítjük a tölteléket: a tojásokat ketté választjuk a fehérjéből kemény habot készítünk, a sárgáját habosra keverjük a vajjal és az édesítővel, hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, vanília aromát, mazsolát, óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét. Megtöltjük a palacsintákat félbe vágjuk, kivajazott tálba tesszük, öntetet összekeverjük és a palacsintákra tesszük. Sütőben pirosra sütjük.