Barátfüle

Gluténmentes , Tejmentes

Hozzávalók:

  • 800g sós vízben főtt burgonya
  • 200g MESTER kenyér Mix
  • 1 tojást
  • diónyi zsiradék

Töltelék:

  • szilva lekvár

Bundázás:

  • darált mák, cukor
  • vagy darált dió, cukor
  • vagy 100g  Mester kenyérmorzsa 2 evőkanál zsír

 

Elkészítése:

A burgonyát áttörjük és kihűtjük majd  hozzáadjuk a lisztet, tojást és a zsiradékot. Összeállítjuk a tésztát. A nyújtó lapot meghintjük  rizsliszttel és egy henger formálunk a tésztából. ujjnyi szeleteket vágunk a tésztából és téglalap alakúra lapítjuk. A tészta közepébe  szilva lekvárt teszünk és összehajtjuk téglalap alakúra. A  széleket jól lenyomkodjuk, lobogó forró  sós vízben megfőzzük. Hideg vízben leöblítjük .Konyharuhára szedjük, lecsöpögtetjük, és bundázzuk.