Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Bagel

Hozzávalók:

Főzéshez:

Kenéshez: 1 tojás

Szóráshoz: mák, vagy szezámmag

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát. /Aki nem szereti, hogy a kezéhez ragad a tészta, az használjon robot gépet!/ Kezünket megmossuk a dagasztás után, és vizet készítünk egy tálkába, a nyújtó lapot beolajozzuk. Vizes kézzel a tésztát kilenc részre osztjuk, a gombócokat ellapítjuk és a tészta közepébe lyukat alakítunk ki. Kelesztjük. Egy lábosba vizet forralunk és beletesszük a cukor másik felét és a szódabikarbónát. Vizes kézzel a karikákat megfordítva a vízbe tesszük 20 másodpercre, majd megfordítjuk újabb 20 másodperc után, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük, rászórjuk a mákot vagy a szezámmagot. Előmelegített sütőben 220oC-on 10-15 perc a sütési idő. /A sütőbe tegyünk vizet egy tálkába a sütés alatt!/