Baconos-sajtos muffin

Gluténmentes

 

Hozzávalók:

  • 25dkg Mester Pizzapor
  • 1 evőkanál olaj 
  • 5dkg apróra vágott bacon
  • 5dkg reszelt sajt
  • 10 dkg tejföl
  • 20g (1 evőkanál) Mester ételízesítő
  • 1 egész tojás
  • 170-180ml tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 3 evőkanál kukorica
  • Olaj a forma kikenéséhez

 

Elkészítése:

A sütőt 1800C-ra előmelegítjük

A tojást, tejet, tejfölt, olajat, élesztőt, cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricát,

a bacon kockát és a reszelt sajtot. Megkeverjük. A lisztet a legvégén adjuk hozzá a masszához, éppen csak összeforgatjuk. Nem baj, ha nem teljesen homogén, inkább kevesebbet kavarjuk.

Kanállal a masszát az olajjal kikent muffin formába töltjük, nem rakjuk teljesen tele a forma mélyedését.

Készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, a sütés kb.20-25 perc.

3 napig puha marad, de hamarabb elfogy. Ideális gyereknek tízóraira vagy uzsonnára.