Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Aranygaluska

Hozzávalók:

Tésztához:

A szószhoz:

Elkészítése:

A két tojást, a porcukrot, a lágy margarint, élesztőt, tejet, a megmosott citrom lereszelt héját és levét összekeverjük. Hozzáadjuk a Mester Kenyér Mixet és a vaníliás cukrot. Lágy, ragadós tésztát kapunk.

Olajos kanállal galuskákat szaggatunk. Ezeket tepsibe tesszük egymás mellé. Ne izguljunk, nem kell katonás rendbe rakni. A galuskák tetejét megkenjük az egy tojással és megszórjuk a reszelt dióval.

Betesszük a sütőbe, 40C fokon a langyos sütőben kb 15 percig kelesztjük.

Amikor a galuskák összekeltek, 180C fokon tűpróbáig sütjük.

Közben elkészítjük a szószt: Egy deci tejben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzátesszük a többi tejet és a cukrot, felforraljuk. Ezzel a szósz elkészült.

Tálaljuk, a kiszedett galuskákat a tányérra tesszük, hozzáöntünk a szószból.

Gyors, egyszerű és nagyon finom.