Kedves Diétázó!

Áprilisban KenyérMix lisztünk 10% kedvezménnyel kapható!

Almás-rebarbarás sütemény

Hozzávalók:

Az alaptésztához:

Almás rebarbarás töltelék:

Elkészítése:

A rebarbarát 1 dl vízben megpároljuk, és hozzáadunk 5 dkg lékötőt és cukrot kb. 5-10 dkg-ot. Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a maradék 5 dkg lékötőt, fahéjjal és cukorral ízesítjük. A két tölteléket összekeverjük, és pihentetjük, míg a tésztát előkészítjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és kétfelé osztjuk. Nagy gáz tepsi méretűre nyújtjuk. A töltelékkel megtöltjük és villával megszurkáljuk a felső lapot, tojásfehérjével megkenjük, majd 180°C-os sütőben készre sütjük.