Almás palacsinta PKU

Készítette Csák Anna dietetikus

(10 db)

Tészta:

Töltelék:

A tésztához az alapanyagokat egy kézi mixer vagy turmix segítségével homogén masszává keverjük.

Felmelegített palacsintasütőben a palacsintákat hagyományos módon mindkét felét megsütjük.

Az almákat megpucoljuk és lereszeljük. Kevés cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt gyümölcspépet készítünk.

A palacsintákat megtöltjük az ízes almával, negyedbe hajtjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Ez az étel beilleszthető a PKU diétába, azonban a teljes étrend kialakítása során az orvos, valamint a dietetikus személyre szabott utasításait figyelembe kell venni.

 

Energia (kcal)

Fehérje
(g)

Zsír
(g)

Szénhidrát
(g)

Phe (mg)

100 g

79,3

0,2

1,1

17,2

9,1

1 db

151

0,3

2,1

32,7

17,4