Almarózsa

Gluténmentes , Tojásmentes

Hozzávalók: 

1 csomag Mester vajas leveles tészta
3 db alma
3 ek cukor
2 tk őrölt fahéj
fél citrom
50 g vaj
5 ek baracklekvár

Elkészítés :
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk , majd felszeleteljük, Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni , amennyi ellepi. A 3ek cukorral és 2tk fahéjjal összekeverjük., ezzel ízesítjük a vizet ( nem az egészet szórjuk a vízbe, kb. felét ). Kb. 2 percig főzzük, óvatosan, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak az almaszeletek . Lecsepegetjük.
Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a maradék cukor, fahéjjal keverékkel. Pizza szeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan.
180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Lekvárral még forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.