>

Egészség rovat

Izületi fájdalmak

Ha bedagadt, vörös, recseg-ropog és persze nagyon fáj.

Bővebben

Magas húgysavszint

A laborvizsgálati lapokon a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, magas vércukor, magas vérzsírszint mellett gyakori a magas húgysavszint is.
A húgysav egy bomlástermék, részben a saját sejtjeink elhalásából, másrészt az elfogyasztott táplálék sejtmagot alkotó anyagaiból keletkezik, mint a purin aminosav bomlásterméke.

Bővebben

A tanulásról

Beszéljünk az agyról, amivel tanulunk:
1-1,5kg-os szürkés agy formájú szervünk a koponya belsejében. Feladata, hogy az érzékszervek és a test közvetítette jeleket feldolgozza és segítse az egyént a túlélésben.
Mi az agy jelentősége: súlyban csak 2%-a a testünknek, mégis az oxigén felhasználásunk 15%-a, a vérellátásunk 20%-a hozzá tartozik.

Bővebben

Magas vérnyomás

Általában méréskor derül ki, első, hogy ne gondolj arra, „hogy csak most éppen és máskor biztosan jó”. Ez nem igaz. Ezzel sajnos foglalkoznod kell.

Bővebben

A hisztamin diétáról

A betegségről magáról nem akarok írni, sok helyen jól leírták. Inkább az első lépésről, ami a tünetek kezelése. Addig nem tudunk hosszú távra gondolni, amíg zűrös napi problémáink vannak. Ezért (véleményem szerint) az első lépés a gyulladás csökkentése. Mit tegyünk?

Bővebben

Magas vércukorszint

Bővebben

Magas koleszterinszint

Bővebben

Az elhízásról

Az elhízás nem egyik pillanatról a másikra következik be. Egy évben hízni két kilót? Az semmiség. Aztán 10 év alatt 20kilót, na, az már sok.

Bővebben

Hölgyeim, a PCOS, IR és 2-es cukorproblémáról

Ezek ugyanannak a problémának különböző megjelenési formái. Mit csináljunk?

 

Bővebben