Rólunk

Cégünket 1990-ben alapítottuk, akkor még Optimum Gmk. néven, most az Optimum Kkt. a nevünk. Mi egy családi vállalkozás vagyunk, az alapítástól kezdve Mesterné Bagó Aranka és Mester Miklós a két tulajdonos, mi vezetjük a céget.

Kezdetben szörpök előállításával foglalkoztunk, utána a felhalmozott szellemi tőke segítségével cégünk fő profilja az új élelmiszerek kifejlesztése, tanácsadás és az élelmiszeripari üzemek tervezése és anyagellátása lett. Az új profil kialakítását megkönnyítette a az általunk kifejlesztett új élelmiszerekre kapott két Foodapest díj és a 20 év  termék-fejlesztői munkájával kialakított jó hírnév.

2005 őszén diagnosztizálták lányunknál a lisztérzékenységet. Először elkeseredtünk, utána enni akartunk adni a gyereknek. Szomorúan tapasztaltuk a hiányos választékot. 2006 tavaszán döntöttük el: Ha nincs megfelelő választék, akkor majd mi elkészítjük a hiányzó termékeket. 

A hajdani bajai laktanya konyháját megvásárolva 800 négyzetméteres épületben gluténmentes élelmiszereket kezdtünk el készíteni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy itt az egész üzemben kizárólag gluténmentes és szójamentes élelmiszereket készítünk, így a keresztszennyeződés lehetősége kizárt. Üzemünk szerződött partnere a Food Analityca Kft., ők folyamatosan ellenőrzik termékeink gluténmentességét és tejmentességét.

Először csak különböző liszteket kevertünk össze és csomagoltunk, utána jöttek a levesporok, pudingporok, majd létrehoztuk a gluténmentes pékséget. Nemcsak kenyérrel élünk, hanem szeretjük az édességeket is, ezért következett a gluténmentes cukrászat.                      

Sokat beszélgetünk a diétázókkal. Feltűnt, hogy mostanában mennyire kevés az ideje az embereknek, sokat gondolkoztunk, hogyan tudnánk időt spórolni a diétázóknak. Megoldásként a gyorsfagyasztott termékeket kezdtük el gyártani. Ezek egy része nyers tészta, amit keleszteni és sütni szükséges, az újabb fejlesztésű ennivalók már készre sütöttek, úgy fagyasztjuk le őket.

Új szlogenünk: Egy perc a mikróban és jó étvágyat!

A diétázók gyakran több problémával küzdenek: sokan nemcsak a gluténra érzékenyek, hanem tejérzékenyek és cukorproblémások is. Ezért termékeink nagy részét úgy alkottuk meg, hogy többféle diéta esetén is fogyasztható legyen.

Mi bajaiak vagyunk, sok gondot okozott a távolság, hogy miként juttatjuk el a megsütött élelmiszert gyorsan a tőlünk távolabb élő emberekhez. A diétázó is ugyanolyan ember, mint a többi, szereti a friss, puha, még meleg péksüteményt. Ezért kezdtük bolthálózatunk kiépítését. Boltjainkban több gyártó termékei megtalálhatók, de a legfontosabb, hogy minden boltunkban van fagyasztó a gyorsfagyasztott termékeknek és sütő, hogy a boltos a Diétázó kívánsága szerinti időpontra készre süthesse pl. a kakaós csigát.

Boltjainkban a boltosok érintettek a diétában, sokat tanulnak azért, hogy az érdeklődők minden kérdésére válaszolni tudjanak.